top of page

Veel gestelde vragen

Als je voor het eerst bij mij in de praktijk komt is het handig als je weet waar je aan toe bent. Ik zet hieronder de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje. 

Is een energetische massage hetzelfde als een 'gewone' ontspanningsmassage?

Van een energetische massage kun je diep ontspannen, maar het gaat nog verder. De energiebanen -oftewel de meridianen- en de desbetreffende organen worden aangeraakt en aangesproken waardoor het zelfhelende vermogen van je lichaam wordt aangezet.


Wat moet ik meenemen voor de sessie? Hoe kan ik me voorbereiden?

Je hoeft niks mee te nemen. Probeer die dag geen volle agenda te plannen. Maak bewust tijd voor en na de sessie om bij te komen en het proces wat op gang is gezet door de energetische therapie de ruimte te geven.


Ik ga ook naar een andere therapeut, mag dat?

Fijn als je dat doorgeeft, dan houd ik daar rekening mee. Ook als je naar meerdere therapeuten gaat, is het fijn voor mij om dat te weten. Naar een andere therapeut gaan kan soms juist mooi aanvullend zijn.


Ik gebruik medicijnen i.v.m. een aandoening, kunnen je behandelingen kwaad?

Mijn behandelingen kunnen prima naast de medicatie die je inneemt. Als je een aandoening hebt, is het fijn dat je dat meldt aan het begin, dan houd ik daar rekening mee.


Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Je kan zeer ontspannen zijn na de behandelingen. Er kunnen (lichte) ontgiftigingsverschijnselen ontstaan. Denk aan lichte hoofdpijn of buikklachten. Deze klachten gaan snel voorbij. Je kunt je zeer ontspannen en heel rustig voelen meteen na de behandeling tot dagen daarna.


Ik ben verhinderd, mag ik de sessie verplaatsen of annuleren?

Mocht je dat 24u van tevoren aangeven, dan mag je kosteloos verplaatsen. Mocht het korter zijn dan 24 uur, breng ik 50% van de sessie in rekening.


Zijn de behandelingen die je geeft zweverig?

De behandelingen zijn juist bedoeld om je meer te laten gronden. Ik heb een gesprek vooraf en we gaan aan de hand van een concrete vraag aan de gang om te kijken waar ik je het beste mee kan helpen. Mijn behandelingen brengen je juist heel dichtbij jezelf.


Worden de behandelingen vergoed?

Vanuit de basisverzekering niet. Als je aanvullend verzekerd bent, wellicht wel. Dit is afhankelijk van je zorgverzekering en welke aanvullende verzekering je precies hebt. Het beste is om contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Tekengebied 1_2x-8.png
bottom of page